Dr Velimir Šešum dobitnik Ordena Srpskog sokola (FOTO)

U Crkvi Svetog Nikole u Donjem Milanovcu, 11. oktobra, predsednik Saveza Srpski soko Jevđa Jevđević, dodelio je Orden Saveza Srpski soko Zlatni krst trećeg stepena dr Velimiru Šešumu. 

“Savez Srpski soko u Srbiji je do sada dodelio mali broj ordena Saveza srpskog sokola istaknutim kulturnim poslenicima, koji svojim radom doprinose jačanju naučnih, obrazovnih i kulturnih vrednosti kako u zemlji tako i naše zemlje sa drugim zemaljama. Jedan od dobitnika ovog priznanja od danas će biti i naučni istraživač na Fakultetu za turizam i sport Univerziteta u Novom Sadu dr Velimir Šešum, a Vaš poreklom sugrađanin iz Donjeg Milanovca”, rekao je predsednik Saveza srpskog sokola Jevđa A. Jevđević, na svečanom uručenju. 

Po uručenom Ordenu, slavodobitnik dr Velimir Šešum se obratio prisutnima: 

“Pripala mi je čast, da danas pred Vama primim za moj rad, veliki Orden Zlatni krst Saveza Srpski soko. Ovaj orden je zaslužen jednim velikim, iskrenim i neumornim radom u oblasti naučno istraživačkog rada. Odbranio sam magistarski rad na temu, Sokolsko društvo Donji Milanovac 1931 – 1941 i doktorat pod naslovom Sokolski pokret Vojvodine 1869 – 1941.Ovo su radovi koji predstavljaju originalne naučne radove. Dakle, niko pre mene, nije obradio sokolski pokret na ovaj način, ni u Donjem Milanovcu ni na tlu Vojvodine.”

Dodeli Ordena prisustvovali su predstavnici Opštine Majdanpek i MZ Donji Milanovac.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *