Zaječarska policija zaplenila veću količinu municije i uhapsila tri osobe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru zaplenili su veću količinu municije i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Prilikom kontrole vozila kojim su upavljali osumnjičeni N.P. i M.N, policija je pronašla 15 metaka, dve ručne bombe, batrijsku lampu i manji ašov, kao i 295 metaka koji su bili zakopani u krugu jedne fabrike u Zaječaru.

Operativnim radom utvrđeno je da su osumnjičeni oružje ukrali iz kuće osumnjičenog Z.S, kod koga je policija, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi, pronašla 498 metaka različitog kalibra, revolver i lovačku pušku. 

Osumnjičeni N.P. i M.N, koji se terete i za krivično delo teška krađa, privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, a osumnjičenom Z.S. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju PU Zaječar.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *