Dečja nedelja od 3. do 9. oktobra i u Zaječaru

Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u svetu organizuje se u prvoj nedelji oktobra i njene aktivnosti prilika su da se najširoj javnosti skrene pažnja na decu i mlade, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, i postanu deo sveta u kome će prava svakog deteta biti priznata, zaštićena i ostvarena.

Predškolska ustanova “Đulići” u Zaječaru i ove godine različitim aktivnostima obeležava Dečju nedelju, od 3. do 9. oktobra pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“. U okviru Dana za dečja prava, Dana za dobrotu, Dana otvorenih vrata, Dana dečjeg stvaralaštva i Sportskog dana, mališani će se upoznati sa Bukvarom dečjih prava, razvijati međusobnu humanost i solidarnost, nenasilnu komunikaciju, likovno, dramsko, muzičko i govorno stvaralaštvo, kao i zabavno sportski duh.

Dečju nedelju obeležiće i osnovne škole. Tako će škola “Ljuba Nešić” do narednog ponedeljka, za đake od preškolskog uzrasta do viših razreda, organizovati pozorišne predstave, kvizove, sportska takmičenja, igre pantomime, table prijateljstva, humanitarne akcije i maskenbala “Stigla nam je zlatna jesen”, koji će 10. oktobra biti priređen na dečjem odeljenju zaječarske biblioteke. 

Ustanova “Dečji centar” će sa predstavom “Autobiografija Nušić” i horićem gostovati u OŠ “Đura Jakšić” u sredu, a za četvrtak je planirana poseta Ustanovi “Oblutak”, čijoj će deci uručiti školski pribor i slatkiše.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *