Projekat Za medije BIRN ocenio najvišim ocenama

Prema istraživanju BIRN-a Srbija o efektima i realnim dometima prve godine projektnog  sufinansiranja medijskih sadržaja na primeru opštine Bor, od 5 uzorkovanih medija i njihovih projekata, projekat Za Medije iz Zaječara, koja je vlasnik i T1 televizije, ocenjen je najvišim ocenama i istaknut kao primer dobre prakse. 

Birnovi novinari zaključili su da je novcem građana Bora mahom podržana redovna, dnevna produkcija vesti i izveštaja. Produkcija Za medija je projektom „ Informisanje stanovnika opštine Bor sa posebnim osvrtom na ekološke teme“ napravila napredak u produkcijskom smislu, a vesti su obojene životnim pričama ljudi iz opštine Bor. Birn u svom izveštaju dodaje i da je projekat Za medije smer koji bi lokalni i regionalni mediji trebalo da slede. 

Bez obzira na to što su medijski  profesionalci prepoznali kvalitet Za medije, opština Bor nije, i nije do kraja finansirala naš projekat, koji smo mi u potpunosti realizovali. Zbog toga smo protiv opštine Bor pokrenuli sudski spor čiji epilog uskoro očekujemo.

Kompletno istraživanje BIRN-a možete pročitati OVDE.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *