Uhapšene 123 osobe u Srbiji – hapšenja i u Boru, Negotinu, Vratarnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i drugim nadležnim tužilaštvima, u okviru akcije usmerene na suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala, sporovedene u više gradova na teritoriji Srbije, uhapsili su 123 osobe, zaplenili više od 177 kilograma marihuane i otkrili tri laboratorije za proizvodnju narkotika.

Tokom akcije zaplenjeno je 177,5 kilograma opojne droge marihuane, najviše u Beogradu – 80 kilograma, Kragujevcu – 75 i Boru oko 22 kilograma. Takođe zaplenjeno je i 620 različitih vrsta tableta, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Pripadnici Policijske uprave u Boru uhapsili su I.Đ. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa porodičnog imanja srodnika osumnjičenog, pronašla 27 biljaka kanabisa, koju je osumnjičeni uzgajao, težine 21,598 kilograma. Pretresom porodične kuće osumnjičenog u Slatini kod Bora, policija je zaplenila više od kilogram “kanabis sative”. Osumnjičenom je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana. 

Borska policija u Negotinu uhapsila je S.M. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio seriju krivičnih dela teška krađa. Takođe, uhapsili su i D.S. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina. Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla 4.000 paklica cigareta marke “marble” bez akciznih markica.

Zaječarska policija uhapsila je S.N. (1959), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. U dvorištu porodične kuće osumnjičenog u Vratarnici kraj Zaječara, policija je pronašla sirovu marihuanu težine oko tri kilograma.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u nastavku akcije „Armagedon“, uhapsili su četiri osobe osumnjičene za preuzimanje, proizvodnju i distribuciju pedofilskog sadržaja, među kojima je i S.F. (1994) iz Bora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *