TELEVIZIJA T1 – UVEK NA VAŠOJ STRANI

Posle nešto manje od mesec dana eksperimentalnog emitovanja, danas je televizija T1 počela sa emitovanjem informativnog programa. U pitanju je moderna digitalna televizija potpuno novog koncepta, koja će se programski profilisati kroz kvalitetan dokumentarni i informativni program. T1 se trenutno emituje sa predajnika na Deli Jovanu, a u toku naredne nedelje će početi emitovanje i sa predajnika na Tupižnici, tako da će program ove televizije moći da prate gledaoci sa teritorije čitave Timočke Krajine koji imaju Set Top Box. 

Direktor T1 Igor Šanjević kaže da je prioritet menadžmenta bio terestrijalno (zemaljsko) emitovanje, a da će se program T1 uskoro naći i u ponudi svih značajnijih kabloskih emitera u Srbiji.Program će se emitovati iz dva studija, u Majdanpeku i Zaječaru, a u planu je otvaranje još jednog studija u Knjaževcu. T1 televizija je okupila tim iskusnih medijskih profesionalaca, a programski prioririteti će biti sve ono što je važno za život ljudi u Istočnoj Srbiji, pa otud i slogan koji glasi UVEK NA VAŠOJ STRANI. 

Jedan od suvlasnika T1 Dušan Vojvodić kaže da je u eri gašenja lokalnih TV stanica, kupovina potpuno devastirane RTV Majdanpek u stečaju, bila velika hrabrost. Krenuli smo od nule i za samo nekoliko meseci smo podigli   savremenu televiziju sa više studija, koja ima tehničke kapacitete za živa uključenja sa terena i kvalitet slike koji je ekvivalentan nacionalnim emiterima. Naša ambicija je da postavljamo nove standarde i da programski na pravi način odgovorimo na potrebe naših gledalaca. Osim kvalitetnih dokumentarnih i istraživačkih radova, pripremamo i ekološki program, a posebnu pažnju ćemo posvetiti omladini. Naravno, biće i klasičnih studijskih formata poput političkih i kontakt emisija, zaključuje Vojvodić. 

Menadžment T1 ovom prilikom upozorava da na internetu postoje registrovani domeni koji se lažno predstavljaju kao T1 televizija. Iza tih domena se kriju javnosti dobro poznati medijski mešetari, koji na taj način pokušavaju da bar za trenutak odlože neminovnost, a to je činjenica da se na medijskom nebu Istočne Srbije pojavila T1, televizija čiji će program jedino biti u funkciji i nformisanja građana u skladu sa pravilima profesije. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *