Pokazna vežba povodom Svetskog dana prve pomoći (FOTO)

U okviru obeležavanja Svetskog dana prve pomoći u srednjoškolskom centru u Zaječaru danas je održana pokazna vežba na temu saobraćajni traumatizam. Cilj akcije je, prema rečima dr Miodraga Đorđevića, potpredsednika Crvenog krsta Zaječar, da se ukaže na postupak zbrinjavanja u slučaju masovnih nesreća, odnosno šta treba da uradi jedan vozač do dolaska hitne pomoći, jer od brzine ukazivanja prve pomoći i kvaliteta zavisi život povređene osobe. 

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana prve pomoći ove godine je vršnjačka edukacija i vraćanje prve pomoći u redovnu nastavu, zato je, prema rečima Marine Dimitrijević, nastavnice zdravstvene nege i instruktora prve pomoći, deo ove vežbe bio i davanje informacije učenicima srednjih škola o tome kako da se snađu sa povredama koje se vrlo često dešavaju u saobraćaju, a i u svakodnevnom životu. 

Organizatori akcije su Crveni krst i Medicinska škola, a učestvovačli su učenici medicinske škole, koji su ujedno i volonteri Crvenog krsta, koji su osvojili drugo mesto na takmičenju 10 regiona istočne i južne Srbije. Sledeća pokazna vežba biće organizovana u sredu 14. septembra na košarkaškom igralištu u naselju Kraljevica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *