Obeležen Dan grada Zaječara (VIDEO)

Građani Zaječara i lokalna samouprava danas obeležavaju Dan grada 7. septembar, Dan oslobođenja Zaječara u II Svetskom ratu. 

Tim povodom su delegacije Grada Zaječara, Vojske Srbije, Policijske uprave, SUBNOR-a, Udruženja vojnih penzionera, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja vojnih starešina položile vence na spomen obeležja u gradu „Kosturnici“, i „Vešalima“.

Najviša priznanja grada zaslužnim građanima i organizacijama povodom Dana grada uručena su na svečanoj akademiji u zaječarskom pozorištu. Odlukom odbornika Skupštine grada, Godišnje nagrade grada Zaječara za 2016. godinu dobili su dr Petar Paunović i MZ Rgotina, a Povelje učenicima: Glorija Paunković, Nađa Stamenković, Marina Jovanović, Mihajlo Grbić, Anđela Bešir, Petar Vasiljević i Mateja Vrška.

U 18 sati počinje Dečiji karneval i maskenbal, kada će ulicama grada Zaječara pod maskama prodefilovati mališani iz predškolske ustanove Đulići, a u okviru karnevala, u centru grada biće priređen i program za decu, u organizaciji CEKIT-a i Dečijeg centra, U okviru obeležavanja Dana grada, na gradskom trgu, nastupiće Zlatni prsti i Željko Vasić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *