Program obeležavanje Dana grada Zaječara

Građani Zaječara i lokalna samouprava obeležavaju u sredu, 7. septembra, Dan oslobođenja Zaječara u II Svetskom ratu. 

Tim povodom će delegacije Grada Zaječara, Vojske Srbije, Policijske uprave, SUBNOR-a, Udruženja vojnih penzionera, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja vojnih starešina položiti vence na spomen obeležja u gradu, u 10 sati na „Kosturnici“, i pola sata kasnije na spomenik „Vešala“ na Kraljevici.

Najviša priznanja grada zaslužnim građanima i organizacijama povodom Dana grada biće uručena tog dana na svečanoj akademiji u zaječarskom pozorištu u 12 sati. Odlukom odbornika Skupštine grada, dobitnici Godišnjih nagrada grada Zaječara za 2016. godinu su dr Petar Paunović i MZ Rgotina, a Povelja učenicima: Glorija Paunković, Nađa Stamenković, Marina Jovanović, Mihajlo Grbić, Anđela Bešir, Petar Vasiljević i Mateja Vrška.

U 18 sati počinje Dečiji karneval i maskenbal, kada će ulicama grada Zaječara pod maskama prodefilovati mališani iz predškolske ustanove Đulići, a u okviru karnevala, u centru grada biće priređen i program za decu, u organizaciji CEKIT-a i Dečijeg centra.

U okviru obeležavanja Dana grada, na gradskom trgu, nastupiće Željko Vasić.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *