Usvojeni predlozi za Godišnje nagrade i povelje Grada Zaječara

Na predlog Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, odbornici Skupštine grada Zaječara danas su odlučili da se Godišnja nagrada grada Zaječara za 2016. godinu dodeli Prim. dr sci med. Petru Paunoviću za postignute rezultate u oblasti zdravstvene zaštite i Savetu MZ Rgotina za postignute rezultate u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema stanovnika Rgotine. Prihvaćen je i predlog o dodeli Povelja Grada mladima za postignute rezultate u školi i sportu.

Odluka o dodeli godišnjih nagrada i povelja za 2016. godinu usvojena je jednoglasno. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanosti 7. septembra.

Odbornici su usvojili i odluku o otudjenju gradjevinskog zemljišta u Hajduk Veljkovoj ulici br. 134-136 u Zaječaru iz javne svojine grada Zaječara, javnim nadmetanjem, kao i predloge Odluka o osnivanju JKP „Zaječarparking“, JKP “Vodovod” Zaječar, JKSP “Zaječar”. Takođe, usvojena je odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP “Higijena Zaječar” i Rešenje o utvrdjivanju teksta Oglasa o javnom konkursu za imenovanje direktora ovog preduzeća. Usvojen je i Predlog Tarifnog sistema za obračun toplotne energije i usluga i pravila o radu distributivnog sistema toplotne energije, radi usklađivanja sa novim zakonskim propisima, što će omogućiti da cena grejanja bude snižena.

U nastavku sednice Skupštine grada usvojen je Program poslovanja JKP “Higijena Zaječar” za 2016. godinu, a odbornici su dali saglasnost na Rebalans Programa poslovanja JKP “Vodovod Zaječar” za 2016. godinu. 

Dr Dejan Krstić izabran je za vršioca dužnosti direktora zaječarskog muzeja, nakon što je dosadašanji direktor Bora Dimitrijević podneo ostavku zbog odlaska u penziju.

Odbornici su razrešili i imenovali nove članove Upravnog odbora Predškolske ustanove “Đulići” i Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

Na kraju sednice razmatran je Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, za koji je odbornik Ivan Joković rekao da pokazuje koliko je usvojeni budžet nerealan. Sredstva koja je budžet grada realizovao tokom prve polovine godine iznose 706.622.648 dinara, što je 29,87% u odnosu na planirana sredstva.

Odbornici su upoznati i sa Zapisnikom budžetske inspekcije grada Zaječara o kontroli poslovanja kod Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” i o kontroli poslovanja Mesne zajednice Grljan. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *