Učitelju zdravlja najviše godišnje priznanje Grada Zaječara

Odbornici Skupštine grada Zaječara na sednici u četvrtak, 1. septembra, usvojiće između ostalog, rešenja o dodeli godišnjih nagrada i povelja pojedincima i organizacijama, povodom 7. septembra Dana grada. Godišnje nagrade za 2016. godinu biće dodeljene primarijusu dr. sci. med. Petru Paunoviću i Savetu MZ Rgotina.

Priznanje doktoru Paunoviću dodeljuje se za postignute rezultate u oblasti zdravstvene zaštite, a u obrazloženju ove odluke ističe se njegova aktivna uloga u zdravstvenom vaspitanju na masmedijima nakon odlaska u penziju 2001. godine. Za dve decenije napisao je i objavio na medijima preko 5000 priča o zdravlju koje je objavio u dve knjige “Priče o zdravlju” i “Priče o zdravlju, mentalno zdravlje”, a u još neobjavljenoj publikaciji ima po jednu priču o zdravlju za svaki dan u godini. Objavio je brojne knjige iz istorije medicine Timočke krajine, stručne radove, osnivač je nekoliko naučnih skupova, a za predan i dugogodišnji rad na zdravstvenom prosvećivanju naroda dobio je diplomu Padagoškog društva Srbije “Vasa Pelagić”.

Savet Mesne zajednice u Rgotini zaslužio je najviše godišnje gradsko priznanje za postignute rezultate u rešavanju komunalnih i infrastrukturnih problema stanovnika Rgotine.

Osim dve godišnje nagrade, biće uručeno i sedam povelja osnovcima i srednjoškolcima za postignute rezultate u školi i kao podstrek za još veća zalaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.