Saobraćajno zoniranje kod škole u Zvezdanu

U okruženju Osnovne škole “Hajduk Veljko” u Zvezdanu u toku su radovi na saobraćajnom zoniranju, što će povećati bezbednost đaka u saobraćaju. 

Ovih dana uradjena je platforma, dužine osam metara, koja će zapravo biti i pešački prelaz. Na ovaj način saobraćaj će se usporiti i učenici, ali i sami meštani u ovom delu sela, moći će bezbedno da se kreću asfaltom i da prelaze ulicu. Takodje, biće uradjeni i pristupni trotoari u dužini od 30 do 40 metara i sa jedne i sa druge strane, kako bi pešaci mogli da pridju pešačkom prelazu i bezbedno predju ulicu.

Danas su radnici postavljali i vertikalnu signalizaciju, a tokom narednog meseca najverovatnije će biti odradjeni i pripremni radovi na trotoaru, a potom i postavljanje samog trotoara.

Saobraćajno obeležavanje zona u blizini škola u zaječarskim selima počelo je prošle godine na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara, a zahvaljujući razumevanju JP „Putevi Srbije“.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *