Uskoro niža cena daljinskog grejanja u Zaječaru

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, data je saglasnost na Pravila o radu distributivnog sistema toplotne energije i Tarifnog sistema za obračun toplotne energije i usluga. Kako je objašnjeno, dokumenta se usklađuju sa novim zakonskim propisima, što će omogućiti da već na narednoj sednici Gradskog veća cena grejanja bude snižena. 

Direktor JKSP Zaječar Ivan Žikić, kaže da će biti predloženo da cena po kvadratu umesto dosadašnjih 105 dinara bude 98,38 dinara, a istako je i da Grad Zaječar od januara redovno izmiruje račune za grejanje za korisnike budžeta i škole.

Iz projekta Prekogranične saradnje, koji zajedno realizuju gradovi Zaječar i Vidin, biće kupljena vozila za odvoženje smeća u vrednosti do 250 hiljada evra, rečeno je na sednici.

Većnici su saglasni da vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja u Zaječaru bude dr Dejan Krstić, etnolog u muzeju, jer je dosadašnji direktor Bora Dimitrijević podneo ostavku zbog odlaska u penziju.

Takođe, prihvaćen je predlog za imenovanje novih članova UO PU „Đulići“, dok će Upravnim odborom Pozorišta “Zoran Radmilović” ubuduće predsedavati Goran Stanković, direktor Tehničke škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.