Paketi za najmladje korisnike Narodne kuhinje i decu u hraniteljskim porodicama

U prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru danas su podeljeni bebi paketi i kašice deci do godinu i po dana – korisnicima Narodne kuhinje, kao i deci iz hraniteljskih porodica. Podeljeno je 845 pelena, 138 kašica, 60 krema i isto toliko vlažnih maramica. Donator ove pomoći je Međunarodna pravoslavna dobrotvorna organizacija IOCC, preko Eparhije timočke.

Sutra je u planu i jednodnevni izlet do Sokobanje za decu koja su obuhvaćena Zajedničkim programom za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa, ali i za pobednike, odnosno kadete, nedavno održanog Le Bas turnira.

Crveni krst Zaječar i narednih dana nastavlja akcije pomoći onima kojima je to najneophodnije. U saradnji sa udruženjima osoba sa invalidetom i Udruženjem Roma sprovodi akciju podrške uređenja stambenih prostorija njihovih članova, a uz pomoć Zavoda za javno zdravlje. Iz Crvenog krsta zahvaljuju dosadašnjim donatorima materijala za krečenje – prodavnicama “Boja” i “Bau market”, i pozivaju i druge društveno odgovorne organizacije da pomognu ovu akciju. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *