Deci korisnika Narodne kuhinje danas uručen školski pribor u Crvenom krstu

Povodom početka nove školske godine, Crveni krst Zaječar uručio je danas deci korisnika Narodne kuhinje školski pribor: sveske, rančeve, lenjire, makazice i sve što je neophodno za sam početak školske godine. Pribor za predstojeću školsku godinu dobilo je oko 80 učenika koji su korisnici Narodne kuhinje.

Danijela Kraguljac iz zaječarskog Crvenog krsta kaže da će ovaj gest pomoći porodicama da što bolje i bez većih muka dočekaju novu školsku godinu.

„Ove godine biće podeljeno oko 250 kompleta školskog pribora. Danas je školski pribor podeljen deci korisnika Narodne kuhinje. Već u četvrtak školski pribor će dobiti i deca iz hraniteljskih porodica, zatim ona čiji je jedan član porodice iz Udruženja osoba sa invaliditetom, kao i najugroženijoj deci na području Zaječara. Takodje, u četvrtak ćemo podeliti i bebi pakete deci do godinu i po dana, koja dolaze iz hraniteljskih porodica i čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje“, kaže Kraguljac.

Miljan Rašić, predsednik Društva Roma i koordinator za romska pitanja pri Gradskoj upravi Zaječar, kaže da su ove donacije, ali i sama saradnja sa Crvenim krstom od izuzetnog značaja.

„Saradnja zaječarskog Crvenog krsta sa Društvom Roma je izuzetna i sigurno je da puno znači. Naravno, veliku ulogu ima i lokalna samouprava, ali i ostale institucije koje na bilo koji način mogu da pomognu i pomažu najugroženijim osobama. Njihov odziv je na zavidnom nivou i ovim putem pozivam da se i u budućnosti što više takvih institucija odazove i pomogne onima kojima je to najneophodnije“, poručio je Rašić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *