Program Mladi su zakon podržao 15 omladinskih projekata iz zaječarskog i borskog okruga

Udruženja mladih i neformalne omladinske grupe dobile su mogućnost da kroz program Mladi su zakon realizuju projekte koji se odnose na uređivanje javnih prostora, akcije zaštite životne sredine, promovisanje međugeneracijske saradnje, kao i promocije zdravih i bezbednih stilova života. Danas su u maloj sali Gradske uprave Zaječar potpisani ugovori između 15 organizacija s jedne strane i Odreda izviđača “Đorđe Simeonović” i Timočkog omladinskog centra s druge strane, jer ove dve organizacije u partnerstvu realizuju spomenute projekte.

Organizacije koje će dobiti sredstva su iz Zaječara, Bora, Knjaževca i Kladova a  ukupna vrednost projekata je 899,381,00 dinara. 

Program Mladi su zakon je nacionalni program Ministarstva omladine i sporta čiji je cilj podsticanje aktivizma, volontiranja i pružanja podrške mladima da doprinesu poboljšanju kvaliteta života u svojim rodnim mestima. Od 2010. godine finansirano je 1095 omladinskih volonterskih projekata uz podršku Resurs centara širom Srbije, u iznosu od oko 75 miliona dinara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *