Do nedelje u Donjem Milanovcu II Danube Fun Fest (VIDEO)

U Donjem Milanovcu u toku je II Danube Fun Fest koji okuplja mlade iz Srbije i okruženja. Tokom pet dana oni se druže i upoznaju kroz sportske, edukativne i muzičke programe. Jedan od segmenata festivala je i interkulturalno veče na kome su se predstavili mladi iz Rumunije, Slovenije i Rusije.

Srednjoškolci i studenti iz Srbije i inostranstva, do 14. avgusta boraviće u ovom podunavskom gradiću, upoznati okolinu, takmičiti se i družiti sa svojim vršnjacima. Zbog prelepe okoline Donji Milanovac u leto oživi od gostiju, a Inicijativa mladih Hoću Mogu koja je organizator ovog događaja, želela je da ga još više populariše:

Na festivalu je i 20-ak mladih Rumuna. Uz zahvalnost domaćinima publici su želeli da predstave simbole na svojoj zastavi od plavog neba, žutog žita i crvene krvi, a zatim su pokazali i svoje tradicionalne narodne igre i ples. 

Članovi Slovenačke kulturne zajednice u Srbiji kazivali su poeziju, a gosti iz Rusije prezentovali su svoje sportske veštine u fitnes aerobiku. 

U muzičkom delu programa do nedelje publika će uživati u nastupima grupa Bad copy, Kikija Lesandrića i Pilota, kao i brojnih DJ-eva. U okviru sportskog dela Danube Fun Festa biće organizovani međunarodni turniri i igre bez granica, edukativne radionice i ekskurzije do Lepenskog vira, Rajkove pećine i brodom do Trajanove table.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *