Danas počinje 50. zaječarska Gitarijada

Danas zvanično počinje 50. jubilarna zaječarska Gitarijada. Glavnom programu na gradskom stadionu na Kraljevici prethodiće otvaranje pratećeg programa Gitarijade Free Zone, u okviru koga će večeras u 17 sati u Radul Begovom konaku biti otvorena izložba “Zaječarski strip” i koncerta 150 polaznika Kreativnog kursa gitare iz 15 gradova Srbije, koji će od 19 sati biti održan na centralnom gradskom trgu.

Prvo polufinalno veče počinje u 19 sati nastupom 6 demo bendova koji će se boriti za plasman u finale 50. Gitarijade. Nastupiće: Brat iz Užica, Klot iz Beograda, LSD iz Banja Luke, Belo u Boji iz Gornjeg Milanovca, Disciplinski postupak iz Koršumlije i KBK iz Čačka.

U revijalnom delu programa večeras će nastupiti: Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts i Van Gogh.

Nakon revijalnog dela programa na repertoaru je Free rock cinema, u okviru koje će biti prikazana dva filma sa rok tematikom, a nakon toga i after parti do zore.

Ulaz na ovogodišnju Gitarijadu je besplatan, a za posetioce je obezbeđen i besplatan smeštaj u Rok kampu, uz jedan besplatan obrok dnevno.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *