Mini Gitarijadom u Zrenjaninu završen krug kvalifikacija za 50. Gitarijadu

Pobednik poslednje ovogodišnje Mini Gitarijade u Zrenjaninu je grupa Zemljotres iz ovog grada. Oni su se plasirali u polufinale 50. Gitarijade.

Mini Gitarijada održana je u centru grada, a pred brojnom publikom u kvalifikacijama su nastupili i: Waterwood iz Novog Sada, Mamurlook iz Varaždina i Beograda, Harlekin iz Inđije, DNK iz Vršca, Rust iz Novog Sada, No Discipline iz Zrenjanina, Drink Or Die iz Zrenjanina i Vox Elektrica, takođe iz Zrenjanina.

Nakon Mini Gitarijade u Zrenjaninu, imamo 7 polufinalista 50. Gitarijade, koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. avgusta na gradskom stadionu na Kraljevici: Brat iz Užica, Klot iz Beograda, Disciplinski postupak iz Kuršumlije, KBK iz Čačka, Belo u boji iz Gornjeg Milanovca, Hadži Prodane Duše iz Užica i Zemljotres iz Zrenjanina.

Podsetimo Karavan Gitarijade je prošao kroz 6 gradova Srbije u kojima su, u saradnji sa lokalnim samoupravama organizovane Mini Gitarijade: Užice, Sremska Mitrovica, Kosovska Mitrovica, Čačak, Valjevo i Zrenjanin.

Zaječarska Gitarijada počinje sutra, u četvrtak 11. avgusta, kada će biti održano prvo polufinalno takmičenje demo bendova. Drugo polufinale je dan kasnije, u petak 12. avgusta, a finale je u subotu 13. avgusta. Za titulu pobednika 50. jubilarne Gitarijade, ove godine boriće se 12 bendova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *