Hadži prodane duše iz Užica plasirale se u polufinalu na Mini Gitarijadi u Valjevu

Sinoć je u Valjevu održana pretposlednja kvalifikaciona Mini Gitarijada. Na Letnjoj pozornici na keju na Kolubari za mesto u polufinalu 50. Gitarijade borilo se 7 bendova, a najnoviji polufinalista je bend Hadži Prodane Duše iz Užica.

Osim njih u Valjevu su nastupili i Ljudi u glavi iz Trstenika, Trag iz Kragujevca, Vreme čuda iz Beograda,  Rok u ponoć iz Bajine Bašte, THE SLACK iz Valjeva i S.O.S.R ( S one strane razuma), takođe iz Valjeva.

Člnovi žirija bili su: Cvijetin Trifković – Cole, profesor u Muzičkoj školi Živorad Grbić u Valjevu i kompozitor, Dragoš Momčilović, vlasnik muzičkog studija D u Valjevu i Saša Stojčić ispred zaječarske Gitarijade.

Nakon Mini Gitarijade u Valjevu, imamo 6 polufinalista 50. Gitarijade, koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. avgusta na gradskom stadionu na Kraljevici: Brat iz Užica, Klot iz Beograda, Disciplinski postupak iz Kuršumlije, KBK iz Čačka i Belo u boji iz Gornjeg Milanovca i Hadži Prodane Duše iz Užica.

Poslednja ovogodišnja Mini Gitarijada biće održana večeras u Zrenjaninu, a kompletan spisak takmičarskih bendova biće objavljen sutra.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *