Besplatan prevoz za trudnice na teritoriji Grada Zaječara

Članovi Gradskog veća Zaječara utvrdili su na današnjoj sednici Nacrt Odluke o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta na KP 5877/11 KO Zaječar, u Hajduk Veljkovoj ulici broj 134-136 u Zaječaru iz javne svojine grada. Za učešće na javnom nadmetanju bio je zainteresovan samo „Nikolić prevoz DOO – Samarinovac“ koji će na toj lokaciji, delu bivše „Timočanke“, graditi savremenu autobusku stanicu. O ovoj odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada.

Na sednici je doneta Odluka o pokretanju izrade Lokalnog akcionog plana za mlade grada Zaječara za period od 2017. do 2022. godine. Ovim strateškim dokumentom biće predviđene konkretne aktivnosti za unapređenje položaja mladih, kako bi mogli da kreiraju budućnost u svom gradu. Obrazovana je i komisija koja će izraditi ovaj dokument.

Izmenama Rešenja o utvrđivanju linija gradskog i prigradskog prevoza, sa kojima je saglasno Gradsko veće, trudnice će ubuduće imati besplatan autobuski prevoz na teritoriji grada.

Gradsko veće usvojilo je: Program poslovanja JKP „Higijena“ u 2016. godini, Rebalans Programa poslovanja JP “Vodovod“ za 2016. godinu, Izveštaj o radu u prošloj sa Programom rada i Finansijskim planom poslovanja u ovoj godini Sportskog saveza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *