U Majdanpeku centralna proslava Dana rudara

Centralna proslava Dana rudara Srbije biće održana u subotu, 6. avgusta u Majdanpeku. Od 14 časova počinje obeležavanje ovog praznika, ali se ujedno proslavlja 55 godina rada obnovljenog Rudnika bakra.

Tradicionalno rudarsko okupljanje biće prilika da se ovogodišnjim dobitnicima uruči najviše basensko priznanje, nagrada “Inženjer Šistek”, kao i da Samostalni sindikat metalaca Srbije satovima nagradi najbolje rudare iz čitave države. Prvi put će, povodom Dana rudara, najboljima u svojim redovima prigodna priznanja dodeliti i Granski sindikat industrije, energije i rudarstva “Nezavisnost”.

Predviđen je i prijem za osmoro zaposlenih u Rudniku bakra Majdanpek koji su između dva praznika radni status zamenili penzionerskim, zatim sledi zajednički obilazak izložbi koje su u gradu priređene povodom Dana rudara. U Gradskoj galeriji, Udruženje za Majdanpek je i ove godine pripremilo tradicionalnu izložbu fotografija “Iz života starog Majdanpeka”   čiji će poseban deo biti izložba  “Majdanpečani”,  a u foajeu će svoje fotografije “Majdanpek između dva praznika rudara” prikazati mladi majdanpečki fotograf Milan Klčesko. Pored toga, zainteresovani će u majdanpečkom Muzeju moći da pogledaju izuzetno zanimljivu tematsku izložbu „Geopriroda područja Majdanpeka i Čoke Marin“, autora mr Periše Živkovića, a u planu je i poseta Rajkovoj pećini. 

Gradski bazen u Majdanpeku će 6. avgusta organizovati noćno kupanje uz prigodan muzički program, a sa posebnom pažnjom se najavljuje i neizostavni šestoavgustovski koncert  u centru grada. Majdanpečane i njihove goste će od  21 sat,  zabavljati “ambasador srpske trube”, Dejan Petrović sa svojim “Big Band” orkestrom. Pobednici Guče sviraće i u Boru dan kasnije, 7. avgusta u 20 sati, u amfiteatru Doma kulture. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *