Vozači oprezno! Vražogrnačka rampa više ne funkcioniše

Sinoć od 19 sati na pružnom prelazu, tzv. Vražogrnačkoj rampi nema železničkog osoblja koje je zaduženo za funkcionisanje rampe na tom prelazu.

Prema nezvaničnim informacijama, u zaječarskom železničkom čvoru do ovih promena došlo je zbog novog rasporeda zaposlenih, koji su sa ovog pružnog prelaza angažovani na novootvorenom železničkom prelazu kod Kobišnice. Tako je mašinovodja u obavezi da zaustavi voz ispred putnog prelaza, da se vizuelno uveri da je saobraćaj bezbedan i nakon toga nastavi putovanje.

U svakom slučaju, vozačima je na ovoj deonici puta potreban dodatni oprez, s obzirom da nailazak na prugu sada nagoveštava samo saobraćajni znak, dok rampa, odnosno branici nisu više u funkciji, pa je smanjena i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Podsećamo, u februaru 2014. godine na ovom pružnom prelazu i pored spuštene rampe dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je voz naleteo na džip i usmrtio četiri osobe.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *