Ulica VREMEPLOVA u Zaječaru (VIDEO)

U jednoj zaječarskoj ulici, između škola “Ljuba Nešić” i “Desanka Maksimović”, sinoć je bila velika gužva. Slušala se salsa i tvist, ulicom su se šetale Odri Hepbern, “deca cveća”, mlada gospoda u odelu ili maskirnoj uniformi, devojke u tufnastim haljinama. Pila se limunada, jele mekice i provozale “bube” “fiće” i jedan stari ali očuvani “opel”. Sve je ovo bio dekor ovogodišnje manifestacije “Vremeplov” koja je organizovana u ulici Miloša Velikog, tematski smeštena u zlatne šezdesete godine prošlog veka.

Iz želje da se u Zaječaru nešto dešava, mladi ljudi okupljeni u organizaciji Rekultura, došli su na ideju da obnove ovu manifestaciju koja je počela pre nekoliko godina, ali na svoj način – rekao je Pavle Kunovčić, jedan od organizatora. 

Želeli smo da kroz kostime, muziku, automobile i projekcije filmova obnovimo sećanje na šezdesete koje su imale i jaku antiratnu kampanju, a ona bi nam i danas bila potrebna – rekli su nam neki od učesnika “Vremeplova”.  

Program “Vremeplova” nastavlja se večeras u 18 sati, na istom mestu između dve osnovne škole, tribinom “Kako je sve počelo – Gitarijada 1966.”, od 20,30 je projekcija filma Varljivo leto ’68. a od 22 sata je igranka.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *