Kvalifikacione Mini Gitarijade od 4. do 9. avgusta širom Srbije

Od 4. do 9. avgusta u 6 gradova Srbije, biće održane kvalifikacione Mini Gitarijade, na kojima će nastupiti demo bendovi koji su se prijavili za učešće u takmičarskom delu 50. Gitarijade. Najbolji bendovi na Mini Gitarijadama obezbediće plasman u takmičarski deo programa najstarijeg rok festivala, koji će po 50. put biti održan od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru. 

Konkurs za učešće demo bendova u takmičarskom delu programa 50. Gitarijade, traje do 31. jula u ponoć.

Mini Gitarijade će biti odžane u sledećim gradovima:

4. avgusta u Užicu

5. avgusta u Sremskoj Mitrovici

6. avgusta u Kosovskoj Mitrovici

7. avgusta u Čačku

8. avgusta u Valjevu

9. avgusta u Zrenjaninu

Pobednici ovih Mini Gitarijada, nastupiće na 50. Gitarijadi u Zaječaru od 11. do 13. avgusta, zajedno sa demo bendovima iz zemalja regiona, koji su se plasirali na 50. Gitarijadu učešćem (pobedom) na partnerskim festivalima u zemlji iz koje dolaze i sa  bendovima, koje će dodatno odabrati žiri od pristiglih prijava na sajtu gitarijada.org.

Da podsetimo, pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.org. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu GITARIJADE. Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *