Promocija Drum Dum festivala u Zaječaru

Drum Dum Fest koji će se održati 3. i 4. avgusta u dvorištu Šop Đokićevog kompleksa u centru Leskovca imaće svoju promociju večeras, od 20 časova na zaječarskom Trgu oslobođenja.

Udruženje Muzička komunikacija je, sa Drum Dum grupom, krenulo u promovisanje ovogodišnjeg programa na gradskim trgovima Srbije, što takođe postaje deo festivalskih dešavanja i privlači svojim atraktivnim programom veliku pažnju građana, posebno mlađe populacije kojoj bubnjari Drum Dum grupe, u toku programa, ustupaju svoje palice i bubnjeve, na taj način promovišući bubanj u želji da probude interesovanje dece za ovaj instrument.

Do sada je Drum Dum grupa nastupila u Nišu, Lebanu i Leskovcu a do početka festivala nakon promocije u Zaječaru sledi gostovanje u Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranju.

U okviru festivala će se održati bubnjarske radionice. Ove godine njih će držati Srba Radivojević, bubnjar Van Gogha i Marko Đorđević, jedan od najboljih bubnjara današnjice, koji nam i ove godine dolazi sa prijateljima iz Njujorka, gde živi i radi dugi niz godina.

I ove godine Drum Dum Fest predstaviće mlade talente u svojim programima DDF kids i DDF teens, a najavljena je i promocija četvrtog, proširenog izdanja YU rock enciklopedije, čuvenog Petra Janjatovića.

U revijalnom delu će nastupiti Marko Đorđević sa prijateljima, Srba Radivojević, Dejan Najdanović Najda sa tri vrhunska bubnjara, Joškom i Đorđem Hartlom, i Vladanom Božilovićem. Iz Bosne dolazi Adnan
Teskerdžić sa svojim jazz kvartetom a iz Makedonije Goce Stevkovski, takođe sa jazz kvartetom. Kao posebna atrakcija, naročito za one koji su odrastali uz tu muziku, nastupiće ponovo okupljeni Zlatni prsti iz Zaječara. Iz Beograda dolaze Mladen Dragović i Milan Jejina, a domaće snage predstavljaće Igor Velikov, Denis Napast i Cepeni Ćunci.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *