Raznovrsna ponuda na letnjem zaječarskom vašaru (FOTO)

U četvrtak, 21. jula u Zaječaru je glavni dan vašara, koji će sudeći prema do sada postavljenim tezgama biti mnogo manji nego prethodni. Cene se nisu mnogo promenile u odnosu na majski vašar, pa tako mekice sa šećerom koštaju 40 a sa kremom 50 dinara. Pomfrit je, u zavisnosti od veličine porcije, između 70 i 150 dinara. Liciderska srca, koja se nude u raznim veličinama su od 100 do 500 dinara, a nakon slatkiša žeđ možete ugasiti čuvenim vašarskim klakerom koji se prodaje za 70 do 80 dinara.

Ako ste ljubitelj mesa, na vašaru su pljeskavice 150 dinara, dok je kilogram prasećeg pečenja 1000 a jagnjećeg 1500 dinara. Stočna pijaca, uobičajena prvog dana vašara, ovog puta će izostati zbog toga što je Zaječar proglašen teritorijom zaraženom bolešću goveda – nodularni dermatitis.

Kao i obično, najraznovrsniji program je namenjen deci, već je montiran luna park gde jedna vožnja košta 80 dinara. Postavljene su i druge brojne zanimacije za najmlađe.

Tezge se mogu zakupiti po ceni 3000 dinara za metar, tako da prodavci u proseku daju 12000 dinara za celokupno trajanje vašara. Na rubnim delovima metar se plaća oko 2500 dinara.

Javno preduzeće „Zaječarparking“ naplaćuje parkiranje na sezonskom parkiralištu u ulici 7. septembra, kao i u ulicama koje vode ka vašarištu, sve do subote, 23. jula, a naplata će se obavljati od 7 do 21 sat.

Uplata se može izvršiti SMS-om na broj 9192 za satnu parking kartu, po ceni od 35 dinara po započetom satu, i na broj 9193 za celodnevnevno parkiranje po ceni od 100 dinara. Osim toga karte se mogu kupiti i kod kontrolora, u zatvorenim parkiralištima kod Maxija i Amana, kao i na kiosku kod Centrotekstila.
 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *