Pripreme u toku – održana još jedna sednica organizacionog odbora 50. Gitarijade

U Zaječaru je danas održana još jedna sednica Organizacionog odbora 50. Gitarijade, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu na Kraljevici. Između ostalog, na sednici se čulo da za sada sve teče po planu, da su u toku javne nabavke, kao i da će svi najavljeni bendovi nastupiti.

Predsednik Organizacionog odbora, muzičar Željko Vasić, potvrdio je da će se kvalifikacione Mini Gitarijade održati u Zrenjaninu (4. avgusta), Pančevu (5. avgusta), Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici (6. avgusta) i Čačku (7. avgusta). On je istakao i da će u Kosovskoj Mitrovici, osim takmičarskih demo bendova nastupiti i Van Gogh.

Potvrđeno je i da prijave demo bendova pristižu na Konkurs Gitarijade i  odlučeno da će se demo bendovi, zbog velikog interesovanja, kvalifikovati za učešće na 50. Gitarijadi na tri načina: Odlukom žirija, pobedom na kvalifikacionim Mini Gitarijadama i pobedom na partnerskim festivalima u zemljama regiona.

Podsetimo prijave na Konkurs, na zvaničnom sajtu Gitarijade http://www.gitarijada.org/konkurs/  traju do 31. jula u ponoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *