U dve policijske akcije sprečeno krijumčarenje 78 iregularnih migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru presekli su, u dve odvojene akcije, dva krijumčarska kanala i pronašli ukupno 78 iregularnih migranata.

G. M. (1997) i U. S. (1996), obojica iz Beograda, terete se da su u kombiju na putu Zaječar – Knjaževac prevozili 37 državljana Avganistana i Pakistana. Migranti su zatečeni u kombiju, dok su osumnjičeni pobegli. Brzom akcijom policije, oni su identifikovani i uhapšeni.

Policija je takođe uhapsila i B. R. (1992) iz Beograda i S. Đ. (1994) iz Svilajnca koji se terete da su išli ispred njih kako bi im dojavili ukoliko primete policiju.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u ataru zaječarskog sela zatekla S. K. (1983) i Lj. I. (1982), kako preko državne granice, iz Bugarske u Srbiju, prevode 41 državljanina Sirije.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, njima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *