Kvalifikacione Mini Gitarijade u Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, Čačku i Kosovskoj Mitrovici

U toku je Konkurs za učešće demo bendova na 50. Gitarijadi, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta na Gradskom stadionu u Zaječaru. Demo bendovi koji prođu Konkurs nastupiće na Mini Gitarijadama koje će od 4. do 7. avgusta biti održane širom Srbije.
 
Mini Gitarijade će biti održane u sledećim gradovima: 
4. avgusta u Zrenjaninu
5. avgusta u Pančevu
6. avgusta u Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici
7. avgusta u Čačku
 
Demo bendovi koji pobede na ovim Mini Gitarijadama, nastupiće na 50. Gitarijadi u Zaječaru od 11. do 13. avgusta, a demo bendovi iz zemalja regiona plasiraće se na 50. Gitarijadu, učešćem (pobedom) na partnerskim festivalima u zemlji iz koje dolaze.
 
Da podsetimo, pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu se popunjavaju isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.org. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu GITARIJADE. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć.
 
Nepotpune, neblagovremene i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće biti razmatrane. Zvanična lista validno prijavljenih bendova biće objavljena 01. avgusta na sajtu Festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *