Otvaranje multimedijalnog vizitorskog centra na Romulijani

Sutra će na Feliks Romulijani, u 12 sati, biti svečano otvoren multimedijalni centar za posetioce na ovom arheološkom nalazištu.

Otvaranjem ovog objekta završava se projekat HERA, najveći u kome je učestvovao Narodni muzej Zaječar, rekao je na konferenciji za novinare direktor Bora Dimitrijević. On je podsetio da je u projektu učetvovalo 8 zemalja Jadranskog basena, trajao je 29 meseci, a zahvaljujući sredstvima od blizu 600.000 evra, na Romulijani je interpretacija kulturnog nasleđa podignuta na najsavremeniji tehnološki nivo, koji ovakav lokalitet pod zaštitom UNESCO-a i zaslužuje, dodao je Dimitrijević.

Svečanosti povodom završetka ovog značajnog projekta prisustvovaće Majkl Devenport, šef delegacije EU u Srbiji, Rasim Ljajić, ministar Trgovine i telekomunikacija, Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner, kao i predstavnici Ministarstva kulture i Grada Zaječara.

Kako je novinarima najavio dr Dejan Krstić, muzejski savetnik, ovaj događaj biće upotpunjen etno-muzikološkim performansom u kome će na kavalu nastupiti Miloš Jakovljević i Stefan Radovanović na gajdama, fruli i duduku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *