Predlozi za najviša priznanja Grada Zaječara primaju se do 23. avgusta

Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja raspisala je javni poziv za dostavljanje predloga za dobitnike nagrada i priznanja povodom Dana Grada Zaječara za ovu godinu. Predlozi se dostavljaju do 23. avgusta.

Odlukom o načinu obeležavanja Dana Grada Zaječara utvrđena su javna priznanja koja se dodeljuju na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada Zaječara, 7. septembra.

Javna priznanja utvrđena ovom Odlukom su Zvanje Počasnog građanina Zaječara, Godišnja nagrada Grada Zaječara i Povelja Zvanje Počasnog građanina Zaječara, koje se dodeljuje pojedincu, državljaninu Republike Srbije ili strancu za dostignuća i dela koja predstavljaju izuzetan doprinos razvoju grada Zaječara ili naše države, izgradnji humanih odnosa među ljudima i razvoju saradnje u oblasti privrede i kulture sa gradom Zaječarom, odnosno Republikom Srbijom.

Zvanje Počasnog građanina Zaječara, može se dodeliti samo licu koje nema prebivalište na teritoriji Grada Zaječara.

Godišnja nagrada grada Zaječara, dodeljuje se pojedincima, udruženjima, klubovima, društvima, mesnim zajednicama i drugim organizacijama za postignute rezultate u svim oblastima privrednog i društvenog života u Gradu, koji predstavljaju značajan doprinos razvoju Grada ili njegovoj afirmaciji u zemlji i inostranstvu, ostvarenih u periodu od septembra 2015. do jula 2016. godine.

Povelja se dodeljuje mladima sa područja grada Zaječara, kao priznanje za postignute rezultate u radu i podstrek za još veća zalaganja.

Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja treba da utvrdi predloge u vezi sa dodelom navedenih javnih priznanja, pa građanima upućuje poziv da do 23.avgusta 2016. godine dostave svoje predloge za dodelu jedne od nagrada. Uz predloge treba dostaviti i obrazloženje, biografiju kandidata, kao i dosadašnje rezultate u oblasti za koju se kandidat predlaže.

Predlog sa obrazloženjem za dodelu nagrade može podneti svaki građanin i pravno lice, s tim da predlagač i predloženi ne mogu biti isto lice.

Predlozi se mogu slati na adresu Skupština Grada Zaječara, Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, Trg oslobođenja br. 1, Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *