Policija svakodnevno otkriva krijumčarenje migranata, Crveni krst im pruža neophodnu pomoć

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru u toku vikenda presekli su u dva navrata krijumčarske kanale i pronašli ukupno 29 iregularnih migranata.

Na magistralnom putu Zaječar-Paraćin, kod Lukova, policija je zaustavila kombi vozilo u kojem su A. C. (1989) i D.P. (1995) iz Beograda prevozili 15 državljana Sirije. Na istom putu ali kod Boljevca, policija je zaustavila tri motorna vozila u kojima su G.N. (1971), S.V. (1960) i P.Đ. (1959) iz Zaječara prevozili 14 stranih državljana.
 
Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, vozačima je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Kombi i motorna vozila su privremeno oduzeta. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Svim iregularnim migrantima doneto je rešenje o otkazu boravka na teritoriji Srbije, uz zabranu dolaska u trajanju od jedne godine, navodi se u saopštenju PU Zaječar.

Inače, zaječarski Crveni krst pruža pomoć svima, pa je tako u junu pomoć u hrani, higijeni, odeći i obući dobilo oko 150 iregularnih migranata, a u prvim danima jula već njih 50-ak.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *