Slobodnih mesta ima u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Zaječaru

Danas su osnovne škole u Srbiji objavile liste primljenih srednjoškolaca na osnovu liste želja i uspeha na maloj maturi i u dosadašnjem školovanju. U utorak i sredu oni će se upisivati u srednje škole, dok će neraspoređeni kandidati popunjavati listu želja za preostala slobodna mesta u školama, a upisaće se u petak, 8. jula.

Ekonomsko-trgovinska i Medicinska škola u Zaječaru popunile su sva slobodna mesta u prvom upisnom krugu. Mesta još ima u zaječarskoj Gimnaziji – 2 na društveno jezičkom smeru i 23 na prirodno matematičkom smeru, kao i u Tehničkoj školi koja ima 16 slobodnih mesta na smeru mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje.

U drugim opštinama zaječarskog okruga ima još dosta slobodnih mesta u srednjim školama. Knjaževačka Gimnazija ima 40 nepopunjenih mesta, a Tehnička 38 – najviše na smeru arhitektonski tehničar. Boljevačka Srednja škola “Nikola Tesla” nije popunila 32 slobodna mesta, a Srednja škola “Branislav Nušić” u Sokobanji ponudiće neraspoređenim kandidatima još 43 slobodna mesta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *