Presečen još jedan krijumčarski kanal migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru presekli su krijumčarski kanal i pronašli 33 iregularna migranta. Nakon što je zaustavljeno kombi vozilo ustanovljeno je da N. K. (1994) i Z. M. (1997) iz Futoga prevoze državljane Avganistana, Pakistana i Iraka. Takođe, Z. T. (1995) i N. C. (1994) iz Futoga terete se da su u putničkom vozilu marke „fijat“ išli ispred kombija da bi obaveštavali o prisustvu patrola policije na putu.

Po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca njima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Kombi i putničko vozilo su privremeno oduzeti a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, dok će migrantima biti izrečena mera otkaza boravka u Republici Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *