SO Majdanpek: Usvojen završni budžet za 2015. godinu i odobreno kreditno zaduživanje (VIDEO)

Odbornici SO Majdanpek, na današnjoj sednici, usvojili su završni račun budžeta opštine za 2015. godinu, koji je na sednici obrazložio Miroslav Todorović, šef Odeljenja za finansije, budžet i trezor. Ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva bila su 608.404.532,92 dinara; ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci su 594.527.918,00 dinara, dok je razlika iznosila 13.876.614,92 dinara. Pre obrazloženja po članovima ovog dokumenta, Todorović je pročitao odbornicima kraći izvod iz izveštaja o budžetu revizorske kuće koja je potvrdila da je budžet realizovan u skladu sa zakonom.

Odbornik Draško Ćetković pohvalio je realizaciju prošlogodišnjeg budžeta koja je nešto viša od 90% i podsetio da su vraćena ranija zaduženja opštine od preko 20 miliona dinara.

U nastavku sednice odbornici su usvojili nekoliko izveštaja o radu i izmene osnivačkih akata budžetskih korisnika, kao i odluku da se izmeni naziv fudbalskog stadiona u Majdanpeku. Tako će se, na inicijativu građana, a uz saglasnost SO Majdanpek, stadion “Pod Staricom” sada zvati po legendi majdanpečkog fudbala i sporta Nikoli Pasku.

Poslanici lokalnog parlamenta odobrili su dugoročno zaduživanje opštine Majdanpek kod domaćih banaka u iznosu od 5.000.000,00 dinara za kupovinu jednog terenskog vozila policiji i drugog za potrebe opštinske uprave. Na pojedine diskusije da se u vreme nemaštine kupuju vozila za gradsku upravu, odgovorio je zamenik predsednika opštine Srećko Nikolić koji je ukazao na činjenicu da se više troši novac na popravku dotrajalih vozila nego što bi iznosila rata kredita.

Na današnjem zasedanju usvojena je i ostavka Ivane Todorov na mesto odbornika, a novoimenovani odbornik je Mikica Stanojević. Takođe, zamenjen je i član Opštinskog veća Saša Librić koji je zbog sukoba interesa dao ostavku na to mesto, a izglasan je Nenad Radić iz Donjeg Milanovca za novog člana Veća.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *