Crveni krst Zaječar organizovao letovanje za svoje najmlađe korisnike

Polaznici Zajedničkog programa za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa iz Crvenog krsta Zaječar otišli su danas u Baošiće, petoro mališana odmaraće u ovom crnogorskom mestu do 8. jula. Letovanje dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima organizovano je uz podršku Crvenog krsta Srbije i  Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju. Na moru će boraviti 92 deteta iz cele Srbije i o njima će brinuti osam vaspitača, lekar specijalista i spasioci. Za decu koja ne znaju da plivaju obezbeđena je podrška instruktora plivanja, a mladi volonteri će se potruditi da decu animiraju kroz razne aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera. 

Crveni krst Zaječar je deci za letovanje obezbedio neophodne stvari, kao što su peškiri, papuče za plažu, kreme za sunčanje, majice, kupaće kostime i veš.

Uz podršku Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije zaječarski Crveni krst takođe je omogućio da 17 deteta, koja su korisnici Narodne kuhinje ode na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Niš u Divljane. Deci iz Zaječara priključila su se deca iz Majdanpeka i Knjaževca, a boravak  u Divljanima trajaće od 29. juna do 8. jula. Saradnici i volonteri Crvenog krsta Zaječar organizovaće letnje škole, na programu će biti radionice na nekoliko tema, kao npr. borba protiv trgovine ljudima, promocija humanih vrednosti, prva pomoć. 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *