Vidovdanski koncert Centra za tradicionalne umetnosti KORENI

Članovi Centra za tradicionalne umetnosti “Koreni” će na Vidovdan, u utorak, 28. juna, prirediti koncert na kome će se publici predstaviti novi izvođački ansambli dečijeg i omladinskog uzrasta, polaznici Škole folklora, Grupa pevača i solisti uz pratnju Duvačkog orketra “Zlatne trube”. Koncert u sali zaječarskog pozorišta počeće u 20,30.

Centar za tradicionalne umetnosti „Koreni“ osnovan oktobra 2014. godine kao neprofitno udruženje građana sa ciljem da istražuje, neguje i na umetnički način prezentuje nematerijalno kulturno nasleđe Istočne Srbije. Osnovan je na inicijativu članova Folklornog ansambla Doma omladine Zaječar, kasnije Centra za kulturu grada Zaječara kao formalni okvir za nastavak višedecenijske tradicije reprezentativnog gradskog ansambla.

U okviru Radionice za orsku tradiciju, Radionice za tradicionalno pevanje, Radionice za instrumentalnu tradiciju i više umetničkih ansambala, okuplja gotovo 150 članova dečijeg i omladinskog uzrasta. Uz profesionalni pedagoški i stručni rad, decenijama ostvaruje izuzetno uspešne rezultate u misiji vaspitanja i kreativnog provođenja slobodnog vremena mladih kao i na umetničkom planu. O tome govore brojne nagrade i priznanja sa nacionalnih i međunarodnih festivala, a pre svega, aplauzi publike na pozornicama širom zemlje, kao i u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *