Budući srednjoškolci popunjavaju listu želja za vikend

Danas se u osnovnim školama u Srbiji objavljuju konačni rezultati male mature, a predstojećeg vikenda nastavljaju se aktivnosti budućih srednjoškolaca u Prvom upisnom roku.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna. Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu.

Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova, dok sva tri testa koji su osnovci polagali nose najviše 30 poena.

Prema podacima Okružne upisne komisije u školama Zaječarskog okruga nije bilo đaka koji su na sva tri testa osvojili maksimalan broj poena. Svih 20 bodova iz matematike osvojila su 4 đaka iz Zaječara i jedan iz Sokobanje. Zanimljivo je da je bez bodova iz matematike u Okrugu čak 46 učenika: 18 u Zaječaru, 13 u Boljevcu, 11 u Knjaževcu i 4 u Sokobanji.

Najbolje rezultate u Zaječarskom okrugu na maloj maturi postigli su svršeni osmaci OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru kojima je 13,71 prosečan broj bodova iz srpskog, 10,03 iz matematike i 13,56 iz kombinovanog testa.

 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *