Preko 200 učesnika iz Srbije i Makedonije na festivalu „Ja imam talenat“ u Zaječaru

Festival pod nazivom „Ja imam talenat“, peti po redu, održan je danas u Zaječaru.

Program je počeo svečanim defileom od zaječarskog pozorišta do Trga oslobođenja gde je odigrano zajedničko kolo, a nakon toga su se učesnici vratitili u pozorište, gde je priređen kulturno umetnički program i takmičenje.

Takmičarski program obuhvatio je narodne igre, pesme, šale, recitovanje, solo pevanje… Žiri su činili predstavnici svih kulturno umetničkih društava, a ovogodišnji pobednici u Zaječaru stiču pravo da naredne godinu budu domaćini. U okviru manifestacije održana je i izložba koju su priredili zaječarski penzioneri stavaraoci.

Dragan Milanović, predsednik KUD “Penzioner” iz Zaječara kaže da je ovo jedinstvena prilika da Zaječarci vide sa koliko entuzijazma penzioneri iz Kumanova, Vranja, Leskovca, Vrnjačke Banje, Kragujevca i Smederevske Palanke, igraju i pevaju.

“Učesnici festivala su ustvari društva koja permanentno rade. Ovakva druženja penzionerima mnogo znače, jer iz iskustva znam da jedan dobar deo njih žive sami. Na probama i manifestacijama oni se generacijski druže, razgovaraju i pokazuju koliko još imaju volje za život. Zato su ovakva dešavanja vrlo bitna za osobe trećeg doba, a mi se nadamo da naredne godine napravimo i neki svoj festival u Zaječaru”, ističe Milanović.

Organizator festivala „Ja imam talenat” je KUD “Penzioner”, pokrovitelj Grad Zaječar i Centar za kulturu i turizam CEKIT, a sponzori Fakultet za menadžment, Hemoluks, Milenijum…

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *