Predstavljeni programi EU podrške preduzetnicima u Kladovu

Očekuje se da će u narednom periodu više sredstava iz EU fondova biti odvojeno za bespovratnu pomoć za mala i srednja preduzeća, rečeno je na prezentaciji programa podrške preduzetnicima iz EU fondova koji su u Kladovu zajedno organizovali Biblioteka Centar za kulturu Kladovo i projekat „Euteka – EU u vašoj biblioteci“.

Skupu je prisustvovalo četrdeseteak privrednika iz Kladova i okoline, zainteresovanih da čuju koji su im programi podrške na raspolaganju.

Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo, istakao je da je strateški plan opštine da posveti pažnju razvoju tri oblasti – turizma, poljoprivrede i malih i srednjih preduzeća. On je pozvao preduzetnike da se obrate lokalnoj samoupravi za pomoć i pozdravio ideju projekta „Euteka – EU u vašoj biblioteci“ da organizuje predstavljanje aktuelnih programa podrške koje EU planira za razvoj malog i srednjeg preduzetništva.

Andrija Pejović, ekspert za EU fondove iz Tima Evropa Srbija, zainteresovanima je objasnio proceduru za konkurisanje i pozvao ih da se na vreme informišu o svim koracima i potrebnoj dokumentaciji.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *