Mala matura: Danas i sutra žalbe, konačni rezultati 24. juna

Učenici koji su prethodne sedmice polagali malu maturu i njihovi roditelji mogu danas da upute prigovor komisijama u osnovnim školama na rezultate završnog ispita, a ako budu nezadovoljni, u utorak žalbe podnose okružnim upisnim komisijama. Konačni rezultati biće objavljeni u petak, 24. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 25. i 26. juna. Raspored po školama obaviće se 4. jula, dok je 5. i 6. jul rezervisan za upis učenika u srednju školu.

Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Inače, i ove godine je mnogo više slobodnih mesta u srednjim školama nego što ima budućih srednjoškolaca. U Zaječaru i selima, malu maturu polagalo je 464 đaka, a u četiri srednje škole u Zaječaru ukupno ima 654 slobodnih mesta, od toga 90 za trogodišnja zanimanja.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *