PU Zaječar obeležila svoj Dan i slavu policije (FOTO)

Ovonedeljnim aktivnostima – izložbama, davanjem krvi, odavanjem počasti poginulima, ali i nagrađivanjem najboljih, Policijska uprava Zaječar, zajedno sa građanima, obeležila je Slavu Ministarstva unutrašnjih poslova, Svetu Trojicu, i Dan policije.

Danas su vence na spomen obeležje poginulim policajcima, ispred PU Zaječar, položile delegacije Policijske uprave Zaječar, Policijskih stanica Sokobanja, Knjaževac i Boljevac, delegacija Vatrogasno spasilačke čete, grada Zaječara, boračkih organizacija i delegacije policija Rumunije i Bugarske.

Na svečanoj Akademiji u zaječarskom pozorištu goste je pozdravila predstavnica PU Zaječar Milena Božić Milić, koja je istakla da su njene kolege nesebičnim zalaganjem i profesionalnošću, uz poštovanje zakona i kodeksa policijske etike, proteklu godinu obeležili zapaženim rezultatima.

“Smanjenje broja izvršenih krivičnih dela i povećanje procenta njihovog rasvetljavanja, održavanje stabilnog javnog reda i mira, održavanje povoljnog stanja bezbednosti na putevima, rezultat su preventivnih aktivnosti i pravovremenog delovanja policijskih službenika.”

Prisutnima su se obratili i gosti iz susedne Bugarske i Rumunije – Janko Jankolov, direktor Oblasne direkcije policije Vidin i Konstantin Nikolesku, šef Inspektorata policije okruga Dolž, koji su čestitajući srpskim kolegama praznik, poželeli nastavak dosadašnje uspešne saradnje.

Svečanost u pozorištu obogatili su nastupom članovi Srpskog vizantijskog hora “Sveti Nikodim Tismanski”, CTU “Koreni” i KUD-a “Nikola Pašić” iz Zaječara.
 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *