46. CRNOREČJE od 9. do 12. juna u Boljevcu

U galeriji Kulturno obrazovnog centra u Boljevcu, sinoć je otvorena izložba slika likovne kolonije “Boljevac 2014. i 2015.” i umetničke grupe “Mozaik”, što je svojevrsni umetnički uvod u tradicionalnu manifestaciju koja se već 46 godina održava u ovom mestu. Od sutra, do 12. juna Boljevac je domaćin učesnicima Festivala “Crnorečje u pesmi i igri”.

Prvog dana je Dan dečjeg stvaralaštva, kada će između ostalih nastupiti dečji folklorni ansambli Crnorečja, ali i dečji hor “Čarolija”

U petak 10. juna na programu je predtakmičenje trubača i koncert Dejana Petrovića za kraj.

Narednog dana, u subotu, 11. juna, na sceni na gradskom trgu je Saborni dan Crnorečana uz manifestaciju “Zlatne ruke Crnorečja“ (tradicionalna kuhinja, suveniri, stari zanati) uz nastup izvornih folklornih grupa iz Crne Reke, iz Istočne Srbije i inostranstva (AKUD „Kolo“ Koper i Slovensko društvo iz Divače, Slovenija)

Nedelja, 12. jun je rezervisana za predtakmičenje frulaša Istočne Srbije, nakon čega će Festival “Crnorečje u pesmi i igri” biti svečano zatvareno uz koncert AKUD “Dimitrije Koturović” iz Beograda

Organizatori su i ove godine boljevački Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija, zatim Opština Boljevac, Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *