Ukradena crkvena zvona u Velikom Krivelju kod Bora (VIDEO)

Iz crkve Svete Trojice u selu Veliki Krivelj kod Bora, koja je sagrađena 1881. godine odnešena su tri zvona ukupne težine oko 200 kilograma. Nedavno su u ovom selu opljačkani i klub penzionera i prostorije mesne zajednice, ali ovakvu pljačku, meštani Velikog Krivelja ne pamte.

Pljačka se dogodila jutros oko 3 sata, kada su prema rečima paroha Kriveljske crkve , Ratka Tobića, za sada nepoznata lica provalila u crkvu, i odnela tri zvona s kraja devetnaestog veka, koja su zamenjena devedesetih godina, a od tada su stajala kao eksponat, jer su dva poklon meštana, a jedno je crkvi poklonio lično Kralj Milan Obrenović.

Najteže zvono su provalnici vukli do automobila i zajedno sa druga dva, utovarili u Zastavu 128 i krenuli u beg, ne zadugo, jer su ih meštani videli kako se šunjaju oko crkve i o tome obavestili policiju, pošto je u poslednje vreme bilo nekoliko krađa u selu.

Prema rečima policije, počinioci ovog dela su dva NN lica, koja su uspela da pobegnu, ali se za njima se intenzivno traga. Efikasnom akcijom, policija je nakon potere ipak pronašla automobil i ukradena zvona, koja će, nakon istrage biti vraćena u Kriveljsku Crkvu, gde im je i mesto.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *