Na državno prvenstvo se plasirali učenici iz Malog Jasenovca, Velikog Izvora i Salaša (VIDEO)

Na Vatrogasnom takmičenju je učestvovalo preko 360 učenika gradskih i seoskih škola sa teritorije grada Zaječara i opštine Boljevac, a bili su podeljeni u dve kategorije: Podmladak – od 6 do 11 godina i Juniori – od 12 do 16 godina, a svaka kategorija imala je mušku i žensku ekipu. Na državno prvenstvo, koje će biti održano od  8. do 10. jula na Zlatiboru, kvalifikovale su se prvoplasirani u sve 4 kategorije: Podmladak ženske ekipe iz OŠ Vuk Karadžić iz Velikog Izvora, i podmladak muške ekipe iz OŠ 15. maj iz Malog Jasenovca. U juniorskoj konkurenciji, plasirala se ženska ekipa OŠ 15. maj iz Malog jasenovca i muška ekipa OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Salaša.

Milan Milanović, sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaječar, koje je organizator takmičenja je istakao da “deca nisu ta koja treba da gase požare, jer su za to zaduženi profesionalci, ali da je ovo najbolji oblik prevencije od požara“.

 Novica Marković  ispred Vatrogasnog saveza Srbije je veoma zadovoljan organizacijom, pogotovu što je ovo takmičenje u Timočkoj krajini organizovano po prvi put.

Vatrogasne vežbe su rađene po CTIF evropskom standardu, a pobednici sa ovog takmičenja, kvalifikovali su se za državno prvenstvo na Zlatiboru.  Pobednici sa Zlatibora, predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju koje će biti održano naredne godine u Lincu, u Austriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *