Eukativna radionica PKS „Podrška ženskom preduzetništvu“ u Zaječaru

U Zaječaru je danas održana šesta u nizu edukativnih radionica „Podrška ženskom preduzetništvu“ koje organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, Fondom za razvoj RS i Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku kompanije DHL International Beograd.

Aleksandar Gračanac, iz Centra za mala i srednja privredna društva Privredne komore Srbije, svojim izlaganjem otvorio je izuzetno posećenu radionicu u Zaječaru. On je preduzetnicama predstavio ulogu PKS u podsticanju razvoja ženskog preduzetništva, a o servisima i uslugama Centra za usluge i posredovanje PKS namenjenim preduzetnicama govorila je Božana Jakišić.

Raspoložive programe različitih finansijskih podrški koje sprovodi Fond za razvoj RS u saradnji sa Ministarstvom privrede,  zainteresovanim preduzetnicama predstavili su Nenad Radovanović i Vlada Ristić iz Fonda za razvoj. U svom izlaganju posebno su naglasili aktuelne kreditne linije za investicione kredite, kredite za trajna obrtna sredstva, održavanje tekuće likvidnosti i kratkoročne kredite. Posebno je predstavljen „Program podsticanja za razvoj preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslu“, koji je do sada privukao najviše interesovanja. Svetlana Nikolić iz Razvojne agencije Srbije, u svom izlaganju predstavila je Start up program za započinjanje posla kao i Program za povećanje konkurentnosti postojećih preduzeća.

Na ukupno šest do sada održanih radionica, u Zrenjaninu, Užicu, Leskovcu, Kraljevu, Šapcu i današnjoj u Zaječaru, više od 350 preduzetnica, predstavnica malih i srednjih preduzeća, bilo je u prilici da se detaljno upozna sa finansijskim sredstvima i drugim merama države kojima mogu unaprediti svoje poslovanje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *