Vikend pun akcija za zaječarske planinare, članove OPSD Dragan Radosavljević

Zaječarski planinari, članovi OPSD “Dragan Radosavljević” iz Zaječara ostvarili su veoma zapaženo učešće u manifestacijama koje su održane ovog vikenda u Srbiji i zemljama regiona. Avantura ih je odvela put Bugarske i Makedonije, ali i ka obližnjoj Tupižnici i zaječarskom paviljonu.

Jedna od ekipa ovog društva učestvovala je u pohodu na vrh Botev u Bugarskoj (2376 metara ), koji su uprkos magli i lošem vremenu uspeli da osvoje, ne propustivši pri tome priliku da uživaju u jednom od najlepših vodopada Stare planine – Rajskom prskalu.

Drugu ekipu privukla je Šar planina i tradicionalni uspon na Titov vrh ( 2747 metara ), koji se nalazi nad Tetovom u Makedoniji. Lepo vreme i sjajna organizacija uspona obeležili su njihovu avanturu, a zahvaljujući dobroj kondiciji i ova ekipa je bila uspešna u svojoj nameri da osvoji vrh.

Omladinska ekipa učestvovala je u republičkoj akciji “Dani jorgovana”, koja je organizovana u Bučju, u podnožju Tupižnice. Organizator PK “Šiljak” iz Boljevca uspešno je ugostio oko 800 planinara iz Srbije i regiona. Zahvaljujući dobroj organizaciji omladinska ekipa osvojila je ovaj predivni vrh i uživala u druženju sa planinarima i ljubiteljima avanture.

Najviše radosti donela je Iva Milojković, koja je učestvovala u trci “Šetam, trčim za Paviljon”, i uspela da osvoji najsjajnije odličje među seniorkama.

Zaječarski planinari najavljuju nove pohode u inostranstvu i zemlji i pozivaju ljubitelje avanture da im se pridruže.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *