U nedelju u 10 sati Zaječarci šetaju i trče za Paviljon

U nedelju, 29. maja, u terminu od 10 do 13 časova, u Zaječaru će biti održana druga po redu dobrotvorna ulična trka pod sloganom „Šetam – trčim sa razlogom / Šetam – trčim za Paviljon“. Ovu trku organizuje Fondacija Iskorak u saradnji sa Udruženjem građana ZA česme i lokalnim organizacijama i institucijama.

Prema rečima Dejana Perića iz Fondacije Iskorak, “U pitanju je ulična trka na 9.000 metara, takmičarskog karaktera, nakon koje će uslediti šetnja zadovoljstva, u kojoj će učestvovati građani koji takođe žele da daju svoj doprinos uređenju Paviljona, nekada omiljenog izletišta Zaječaraca na Kraljevici“.

Kroz projekte sa Fondacijom Iskorak prošle godine počelo uređenje Paviljona; raskrčeno je višegodišnje divlje rastinje, posađene sadnice javora, uređena česma, a naredna faza je, po rečima Bobana Pogarčića iz Udruženja ZA česme,  “prikupljanje sredstava za opremanje ovog prostora sadržajima za odrasle i decu“.

Zbog ulične humanitarne trke, za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice: Nikole Pašića (od SUP-a do kružnog toka), Svetozara Markovića (od kružnog toka do bioskopa), Vojvode Mišića, Makedonska, Istarska, Lole Ribara, Jakšićeva, Ljube Nešića (od kružnog toka do Jakšićeve), Koste Čauša, Božina Jovanovića, Trg oslobođenja.

Takođe, se mole građani da u navedenim ulicama, u nedelju, 29. maja od 10 do 13 časova, pomere svoja parkirana vozila sa kolovoza i obeleženih parking mesta na kolovozu, kako ne bi bila ugrožena bezbednost takmičara. Ukoliko neko vozilo bude parkirano na kolovozu ekipa JP „Parking servis“ će neposredno pre početka trke, premestiti ova vozila u neku od susednih ulica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *