Zaječarci šetaju i trče za Paviljon (VIDEO)

Fondacija Iskorak u saradnji sa Udruženjem građana ZA česme i lokalnim organizacijama i institucijama organizuje drugu po redu dobrotvornu uličnu trku u Zaječaru “Šetam – trčim sa razlogom / Šetam – trčim za Paviljon”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Omladinskom centru.

“U pitanju je ulična trka na 9.000 metara, takmičarskog karaktera, nakon koje će uslediti šetnja zadovoljstva, u kojoj će učestvovati građani koji takođe žele da daju svoj doprinos uređenju Paviljona, nekada omiljenog izletišta Zaječaraca na Kraljevici”, rekao je Dejan Perić iz Fondacije Iskorak.

Boban Pogarčić iz Udruženja ZA česme, podsetio je novinare da je kroz projekte sa Fondacijom Iskorak prošle godine počelo uređenje Paviljona; raskrčeno je višegodišnje divlje rastinje, posađene sadnice javora, uređena česma, a da je naredna faza prikupljanje sredstava za opremanje ovog prostora sadržajima za odrasle i decu.

Učešće u šetnji i trci za Paviljon najavili su na konferenciji za novinare i izviđači Odreda “Đorđe Simeonović” i članovi Atletskog kluba “Mladost”.                                                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *